SBDMV 98!

Šodien Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolai - 98. dzimšanas diena!

 ​Katru mācību gadu iesākot, Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskola svin savu dzimšanas dienu. 2021.gadā vidusskolai aprit 98 gadi.

1923. gadā tikauzsākta mācīšanās klavieru, vijoles, dziedāšanas un ērģeļu klasēsLaikam ritot, Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskola ir kļuvusi par pilsētas mūzikas dzīves centru. Vidusskolas telpās vidēji gadā tiek rīkoti 30 koncerti, bez tradicionālajiem koncertiem – atskaites, svētku, pedagogu, audzēkņu, tematiskajiem – tiek organizētas koncertlekcijas pilsētas skolās, bērnudārzos, bērnu patversmēs, kā arī koncerti - skates un festivāli ar īpašu, konkrētu ievirzi. Ir izveidojušies, jau par tradīciju kļuvuši,starptautiskiekonkursi un festivāli. Arī pandēmijas laikā Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolaturpina savu profesionālo darbu, realizējot un attīstot profesionālās vidējās izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmas. 

Neskatoties uz pandēmijas radītajiem izaicinājumiem unievērojot visus epidemioloģiskās drošības noteikumus, 2021.gada 17.septembrī Staņislava Broka Mūzikas vidusskolas dzimšanas dienas ietvaros audzēkņiem bija iespējams aplūkot Latgales leģendārās kordiriģentes Terēzijas Brokas izstādi, klases stundu ietvaros audzēkņi diskutēja un pārrunāja vidusskolas gaitas, ieceres, jaunu ideju realizēšanas plānus. Jaunieši veidoja virtuālos apsveikumus vidusskolai un vēlēja labus vārdus turpmākai vidusskolas darbībai. 

Sveicam Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas pedagogus, darbiniekus un audzēkņus svētkos! Lai mūsu kopdarbs, spēks un enerģija veicina skolas attīstību un izaugsmi arī turpmāk! Lai skan!

III kursa audzinātāja
Diāna Žilinska