Saules skola

Tika atklāta un iesvētīta jaunā skolas ēka

Piektdien 10. septembrī 2021. gadā oficiāli tika atklāti jaunā Saules skolas moderna ēka un radošais Saules kvartāls. Sekojot tradīcijai telpas iesvētīja Daugavpils Jēzus Sirds Romas katoļu draudzes prāvests Andris Ševels, novēlējot jaunas atklāsmes un zināšanas skolas audzēkņiem. Svinīgā atmosfērā skolas direktore Inguna Kokina pasniedza pateicības visiem, kas piedalījās jaunās ēkas būvniecības procesā – Daugavpils domes pārstāvjiem, arhitektiem, būvniekiem. Vakara gaitā “Daugavpils Sinfonietta” (mākslinieciskais vadītājs Aivars Broks) mūziķi rūpējās par savdabīgu svētku noskaņojumu un priecēja viesus ar dzīvu mūziku.

Pasākums atklājās ar pateicības vārdiem no katra, kas piedalījās šī skolas projektā, dalībnieki izteicās ar siltiem vārdiem, novēlot šai skolai gaišu nākotni un labu mācības atmosfēru.

Runu starpā “Daugavpils Sinfonietta” instrumentālistu ansambļa mūziķi spēlēja nelielus džeza skaņdarbus “Just friends” un “Christmas”. Ar to ieviesa vieglu un svinīgu garu. To atskaņoja saksofonistu kvartets, kuri daži bija mūsu skolas pedagogi – soprāna saksofons (Romāns Saikovskis), alta saksofons (Andris Salenieks), baritona saksofons (Andrejs Ivanovs), un audzēkņi - tenora saksofons III kursa audzēkne Ērika Podskočeva un IV kursa audzēknis - bungas Aleksejs Kapilovs.

Pēc saksofonu kvarteta uzstājās vel viena grupa, kurā dziedāja SBDMV absolvente Olga Kitova, piespēlēja soprāna saksofons (Romāns Saikovskis), basģitāra (Staņislavs Kozlovskis), bungas (Aleksandrs Tamans), klavieres (Enriko Gaļickis).

Pasākumā arī uzstājās Saules skolas deju ansamblis, kurš ar savām dejām noslēdza šo brīnišķīgo apsveikumu. Ļoti patika viņu kopējie baltie linu tērpi tautiskā stilā un skaistā mūzika, kura papildināja to svinīgo vakaru.

Kopumā pasākums bija ļoti mājīgs, neskatoties uz šo dienu epidemioloģiskajiem apstākļiem Covid-19 dēļ. Man ir liels prieks, ka tagad Saules skolai ir papildus telpas, kuras ir aprīkotas ar mūsdienu tehnoloģijām, kas palīdzēs apgūt mācību vielu vieglāk, mācību process būs interesantāks un motivēs skolas audzēkņus jauniem radošajiem sasniegumiem.

III kursa Mūzikas vēstures un teorijas audzēkne
Ērika Podskočeva