Aivars Broks

Aivars Broks
Aivars Broks ir dzimis 1955.gada 28.septembrī Daugavpilī diriģentu – Staņislava un TerēzijasBroku– ģimenē. Jau no agras bērnības audzis muzikālā vidē. Viņš mācījās Daugavpils 1. vidusskolā, absolvējis Daugavpils Mūzikas vidusskolas klavieru nodaļu 1975.gadā. Savu tālāko izglītību turpinājis Rīgā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kur 1980.gadā ieguvis pedagoga, koncertmeistara diplomu. Profesionāli ir papildinājies 1989.gadā Maskavas Gņesinu Valsts Mūzikas pedagoģijas institūtā (klavierspēle) un 1992. – 1994.gadā J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā(kompozīcija).

Jau no 1975.gada sācis strādāt par koncertmeistaru dzimtajā vidusskolā; tad studiju gados darbs J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, Jelgavas Mūzikas vidusskolā, Jūrmalas Mūzikas vidusskolā. 1980.gadā atgriežas Daugavpilī Mūzikas vidusskolā. Deviņdesmitajos gados strādājis par profesionālā pūtēju orķestra „Daugava” koncertmeistaru – pianistu; tad 1994. un 1995.gadā par mūziķi – pianistu Šveicē – Ženēvā un Cīrihē.Kopš 1995. gada ir Daugavpils Mūzikas vidusskolas direktors.

Savā pamata pianista profesijā spēlē gan solo, gan strādā kā koncertmeistars – ir izdevis divus CD. Strādā arī pedagoga darbu – pasniedz Klavierspēli, Kameransambli un Koncertmeistaru klasi. Kā komponists darbojas gan instrumentālajā, gan vokālajā (solo, ansambļi, kori) žanrā – izdevniecībā MusicaBaltica ir izdoti viņa vokālie un instrumentālie skaņdarbi; vienā no viņa izdotajiem CD ir ierakstīta viņa sacerētā klaviermūzika. Kā diriģents strādā no 1997.gada ar vidusskolas mācību kamerorķestri, no 2007.gada – ar Daugavpils Kamerorķestri.

A.Broks ir 6 sabiedrisko organizāciju biedrs. Šobrīd viņš vada divas biedrības – Daugavpils kultūras atbalsta biedrību (DKAB) un Latvijas Mūzikas izglītības iestāžu asociāciju (LMIIA); trešajā biedrībā – Latvijas Orķestru asociācijā (LOA) viņš ir valdes loceklis. Pārējās biedrībās – Latvijas Klavierskolotāju asociācijā, Dziesmu svētku biedrībāun Latvijas Festivālu asociācijā (ar Mūzikas un Mākslas festivālu Daugavpils ReStArt) viņš ir biedrs.

A.Broks šobrīd ir Daugavpils pilsētas domes deputāts, Izglītības un kultūras komitejas priekšsēdētāja vietnieks, Kultūrvides darba grupas vadītājs.